PREVIT+ KOMBUCHA KAPSZULA PAPAYÁVAL

Örömmel számolok be egy újabb készítményről, mely kiegészítheti az eddigi termékek palettáját: a Previt+ Kombucha Kapszula Papayával.

EGYEDÜLÁLLÓ KÉSZÍTMÉNYRŐL VAN SZÓ, MERT ÖSSZETÉTELÉBEN TÖBB ÉS KICSIT MÁS, MINT A KONCENTRÁTUM.

A koncentrátumot már régóta ismerjük. Az alapja ugyanaz: Kombucha por, ami a KOMBU ALGÁBÓL készül. A Kombu alga Japánban, Kínában sokrétű felhasználásnak örvend. A táplálékaikba rendszeresen használják aminosav, ásványi anyag, Jód-tartalma miatt. Valamint a méregtelenítés szempontjából az egyik legfontosabb enzimet tartalmazza a GLÜKORONSAVAT. A májban működik ez az enzim és a vizelettel kiválasztható úgynevezett uronsavak képzésében játszik létfontos szerepet.

Bonyolult, és energiát igénylő kémiai folyamatok során a felesleges salakanyagok egy része a vizelettel távozik a szervezetből ebben a munkában sokat segít a szervezetnek a GLÜKURONSAV.

A kapszulában maga a por található, és más fontos az anyagcserét, emésztést segítő gyógynövények, kivonatok:

  • CSALÁNLEVÉL
  • PAPAYA
  • BÉTA-KAROTIN
  • B6-vitamin
  • CITRUS-BIOFLAVONOIDOK

1.   CSALÁN (urtica dioica) 

Hazánkban mindenütt előforduló rendkívül hasznos gyógynövény. Sokan sajnos gaznak tartják, nem ismervén a hasznos tulajdonságait. Leveléből vonják ki a hatóanyagot.

Hatóanyagai: gyantaszerű anyag (csalánméreg), hangyasav, ecetsav, hisztamin, C- és B-vitamin, ásványi sók, növényi cukor, Klorofill = növények zöld színét adó, Kalciumban gazdag vegyület, szerves savak, sárga színanyag, GLÜKOKININ: VÉRCUKROT CSÖKKENTŐ ANYAG.

Teáját magas vérnyomásban szenvedőknek, cukorbetegségnél, reumás betegségeknél, magas koleszterinszintnél, gyomor-bélhurutnál és általános erősítőnek is használják.

Levelét megfőzve (ahol a méreganyag semlegesítődik) tészták mellé is használják spenót helyett. Főzetét külsőleg is használják: samponokhoz, ülőfürdőkhöz, bőrgyulladásokra.

A kapszulában szinergizmusban a Kombu algával a máj méregtelenítő működését javítja.

2.   PAPAYA (Carica papaya)

Dinnyefának is nevezik. Melegégövi, esőerdei fa: 7,5 méterre is megnő. Termése finom 30-40 cm hosszú. Az indiánok már régóta ismerik, használják termését belsőleg, levelét és az éretlen gyümölcs tejnedvét sebek, fekélyek gyógyítására.

A növény fehér tejszerű nedve gyógyító hatású, mely a levelekben és az éretlen gyümölcsben van. A nedve PAPAIN nevű enzimet tartalmazza, mely a fehérjék emésztésében játszik fontos szerepet. A máj és hasnyálmirigy betegségben különösen hasznos emésztést segítő enzim.

3.    BÉTA-KAROTIN

A répában, sütőtökben előforduló vegyület, mely az A-vitamin elő-anyaga. Fontos vegyület. Zsírban oldódó és tárolódó az A-vitamin. A szervezetben a máj a Béta-karotinból A-vitamint állít elő, mely az egyik legfontosabb ANTIOXIDÁNS vegyület. Az E-vitamint védi az oxidálódástól. Így a sejthártya és a sejtmag DNS anyagcseréjében a káros gyökhatástól védi a hártyát és sejtmagot.

A látás folyamatában a szem ideghártyájának, a retinának a működéséhez létfontos vitamin. Az A-vitamin hiányában úgynevezett szürkületi vakság lép fel. Este alig lát az A-vitamin hiányában a beteg.

Az ép bőr felépítésében és anyagcseréjében, valamint a tüdő ép hólyagocskáinak (alveolusok) működéséhez alapvetően fontos vitamin.

4.   B6-VITAMIN

Az anyagcsere egyik legfontosabb vitaminja. Vízben oldódó tulajdonságú, tehát minden nap szükséges a felvétele. A májban több mint 60 ENZIM működésénél vesz részt. A legfontosabb méregtelenítő enzimek és az anyagcsere-folyamatokban döntően lényege, és fontos a B6-vitamin jelenléte. A vörösvértest képzéséhez és az ép központi idegrendszer működéséhez létfontosságú.

Dohányosoknál, kismamáknál, fogamzásgátlót szedőknél megnő a szervezet B6-vitamin igénye. Hiányában a méregtelenítés sokkal nehezebben, lassabban megy végbe, mint jelenlétében.

5.  CITRUS BIOFLAVONOIDOK - Narancsból, citromból kivont flavonoidok

FLAVONOIDOK: Növényekben található VIRÁGSZIROM, GYÜMÖLCS TERMÉSÉBEN ELŐFORDULÓ TÖBB MINT 4000 VEGYÜLETET FELÖLELŐ KÉMIAI ANYAGOK. A szervezet ép vitamin és anyagcsere-folyamataihoz létfontosságú vegyületek. Felfedezésük 80 éve történt, azóta is folynak a kutatások a szerepükről.

Sárga színű vegyületeket (Flavon szó jelentése) fedeztek fel először innen a nevük. Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar kutató is sokat foglalkozott ezekkel a vegyületekkel.

A szervezetben sokrétű a szerepük. A véredények, hajszálerek épsége ezektől függ. A vitaminokkal együtt fejtik ki hatásukat a szervezetben. Az ép májműködés és az immunrendszer sejtjeinek épsége ezen anyagoktól is függ.

2 évvel ezelőtt részletes cikket írtam a FLAVONOIDOKRÓL, amelyet a korábbi Herbalance Hírekben vagy a http://www.herbalance.hu oldalon a Previt+ Rezveratrol termék Orvosi szakcikkei között is megtalálsz.

Ebben a kapszulában szinergizmusban a májvédő enzimek munkáját segíti.

 

A Previt+ Kombucha Kapszula Papayával terméket hogyan és kiknek javasoljuk fogyasztani?

  • Májműködést segítő hatása miatt minden máj, epe és hasnyálmirigy betegnek.
  • Komoly vírus és bakteriális betegségen átesett vagy éppen beteg embernek.
  • Emésztést segítő, és méregtelenítő hatása miatt kismamáknak, dohányosoknak, fogamzásgátlót szedőknek különösen ajánlott.

Gyermekkorban 25-30 kg-s kortól visszatérő légúti és egyéb fertőzések mellett, serdülőkorban a gyors növekedés és a májműködés segítése céljából napi 1-2 kapszula javasolt naponta.

Felnőtteknek maximum 3x1 kapszula ajánlott naponta.

Remélem a beszámoló alapján jól látható a különbség a koncentrátum és a kapszula alkalmazása között.

Ezennel kívánok minden kedves olvasónak jó tanulást és egészséget.

Tisztelettel:

Dr. Mészáros Zsuzsannaa Pécsi Tudományegyetem Oktató Orvosa